Nogomet
0

Evra oprostio Rooneyju

Totalsport
Patrice Evra (Foto: AFP)
Patrice Evra (Foto: AFP)
Patrice Evra prokomentirao je za pariski sportski dnevnik L'Equipe povratak u ekipu klupskog kolege iz Manchester Uniteda Waynea Rooneyja.

U subotnjoj pobjedi protiv Wigana 2-0, u sklopu 14. kola Premiershipa, Rooney je startao na klupi za rezerve, a u igru je ušao tokom drugog dijela i tako odigrao prvu utakmicu nakon 16. oktobra i ogleda s West Bromwichom.

"Bilo je sjajno vidjeti Waynea u svlačionici. Ne priča o prošlosti, samo o budućnosti. A budućnost je da će on opet postati ponajbolji nogometaš svijeta", kaže Evra.

Rooneyja se ove sezone spominjalo u različitim kontekstima, uglavnom negativnim. Prvo je u medije isplivala afera s prostitutkom, pa je nakon toga napadač engleske reprezentacije pričao kako sigurno napušta United, da bi odmah potom potpisao novi, petogodišnji ugovor koji ga je učinio najbolje plaćenim nogometašem na svijetu.

Na sve se nadovezala povreda skočnog zgloba, što je uzrokovalo ovako dugu pauzu.

Kada je Rooney pričao o odlasku iz Manchester Uniteda, svlačionica na Old Traffordu to nije dobro primila. Priznao je to i francuski lijevi branič...

"Kada neko priča da ne vjeruje u svoju budućnost u Manchester Unitedu, to boli i smeta ostalim igračima. No, danas to pripada prošlosti. Nikada nisam govorio da su igrači Uniteda protiv Rooneyja", zaključio je Evra.