Nogomet
0

Evra: Najteži dio posla je tek pred nama

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Branič Manchester Uniteda i francuske reprezentacije Patrice Evra odbija i pomisliti kako je njegova reprezentacija nakon pobjede nad Irskom u Dublinu 1-0 gotovo već izborila plasman na Svjetsko prvenstva.

''Tricolori'' su u Dublinu nadigrali domaćina u prvoj dokvalifikacijskoj utakmici za SP u subotu, ali su do jedinog pogotka na utakmici stigli dosta sretno, budući da se lopta nakon udarca Nicolasa Anelke odbila od irskog reprezentativca Ledgera i prevarila Shaya Givena.

Francuska vrsta priprema se za uzvrat u srijedu na Stade de Franceu u trening kampu u Clairefontaineu, a Patrice Evra upozorava francusku javnost da još ništa nije gotovo.

-Tek nam predstoji ''drugo poluvrijeme'', najteži dio posla, svašta se može dogoditi. Moramo ostali usredotočeni na Irsku sve do posljednjeg sučevog zvižduka u srijedu. Obavili smo dobar posao u Dublinu, sada je na nama da to ne upropastimo kao domaćini. Kada mi ljudi kažu da smo s jednom nogom već u Južnoafričkoj Republici, odgovaram im da sam ja s obje noge čvrsto u našem trening kampu. Ne želimo se zamarati koji bi nam rezultat bio dovoljan u uzvratu. Želimo isključivo pobjedu! Kraj priče – odriješit je Evra, ali i dovoljno iskusan da pozove cijelu selekciju na oprez.

  • Puno sam zadovoljniji kako smo odigrali drugo poluvrijeme u Dublinu nego prvih 45 minuta, kada nismo dovoljno spustili loptu na zemlju. Čuo sam da su neki govorili kako su očekivali da će nas Irska više pritisnuti. Međutim, našom predstavom smo im to onemogućili. Bez uvrede Ircima, ali mi ipak imamo puno kvalitetniju momčad. Sa tom spoznajom smo i ušli u dvoboj sa Irskom, u tome je ključ po mom mišljenju. Opet, znam da i u Ligi prvaka često momčadi koje u prvoj utakmici ostvare prednost u uzvratu dožive 50-50 situaciju za konačni uspjeh.

  • Najvažniji je start na Stade de Franceu. Ukoliko rano postignemo pogodak, siguran sam da ćemo narušiti njihov moral – dodao je Evra.