Nogomet
0

Evra: Meni je Italija sudbina, a Juventus ostvarenje sna

Totalsport
Patrice Evra (Foto: EPA)
Patrice Evra (Foto: EPA)
Francuski nogometni reprezentativac Patrice Evra radosno je opisao svoj povratak u Italiju, a transfer u Juventus uporedio sa ostvarenjem sna.

Za 33-godišnjeg nogometaša ovo je drugi put da će se okušati u talijanskom nogomet nakon kratkog zadržavanja u Monzi prije 15 godina.

"Uistinu, ovo je poput sudbine. Kada mi je bilo 17 godina, Italija mi je otvorila vrata da bih postao nogometaš kakav sam danas. A danas sam u potpunosti sretan. Ne mogu dočekati da počnemo, meni je ovo sudbina, ostvarenje sna. U Manchester Unitedu sam osvojio sve, u Juventusu još ništa", kazao je Francuz s pet naslova engleskih prvaka i jednim u Ligi prvaka.

"Osoba sam koja voli pobjeđivati, skroman sam, imam želju za radom i učenjem iako su mi 33 godine. Juventus sam izabrao da bih upisivao pobjede i dat ću sve od sebe za klub, trenera, saigrače i navijače za koje imam poruku: Osoba sam koja ne prodaje svoje snove, a ono što mogu obećati jest da ću dati sve od sebe za klupske boje. Ljudima se nemam namjere zahvaljivati riječima, već djelima na terenu. Forza Juve, nadam se da ćemo osvojiti mnoge naslove", zaključio je.