Triler utakmica protiv Newcastlea
2

Evra: Ferguson će nas otpustiti ako ponovo ispustimo prednost

Totalsport
Patrice Evra (Foto: AFP)
Patrice Evra (Foto: AFP)
Francuski lijevi bek Manchester Uniteda Patrice Evra našalio se kako bi cijelu ekipu Crvenih đavola mogla snaći loša sudbina izgube li prednost od sedam bodova na vrhu premierligaške tabele ispred ljutog rivala Manchester Cityja.

Prošle su sezone nogometaši Uniteda imali osam bodova više od ljutog gradskog rivala samo pet kola prije kraja, ali se City uspio vratiti i na kraju osvojiti naslov zbog bolje gol-razlike u posljednjim sekundama posljednjeg kola.

Ove su sezone nogometaši Uniteda rano stigli do visoke bodovne prednosti, a u posljednjem su kolu iskoristili gostujući 1-0 poraz Cityja kod Sunderlanda kasnom 4-3 domaćom pobjedom nad Newcastleom golom Chicharita u sudijskoj nadoknadi.

"Bila je to luda utakmica. Za ljubitelje nogometa bila je to sjajna utakmica. Na kraju smo izvukli sjajan rezultat. Nikad ove sezone nisam vidio igrače u svlačionici tako sretne", rekao je Evra za Canal Plus.

"Na poluvremenu nam je Sir Alex rekao da ako uspijemo pobijediti utakmicu, da ćemo imati velike šanse za ponovno osvajanje naslova prvaka. Sjetite se, prošle smo sezone isto imali sedam bodova prednosti i izgubili smo naslov zbog gol-razlike. Da to ponovo napravimo ove sezone, Ferguson bi nas sve otpustio", dodao je kroz smijeh Evra.