Nogomet
1

Evra: Bila je ovo sezona iz noćne more

Totalsport
Patrice Evra (Foto: EPA)
Patrice Evra (Foto: EPA)
Sezonu na zalasku nogometaši Manchester Uniteda žele što prije zaboraviti. Završit će na sedmom mjestu premierligaške tabele, a dosad su pretrpjeli čak 12 poraza.

"Ova godina je bila katastrofa. Bili smo zaista loši i zaslužujemo sve kritike. Nismo igrali dovoljno dobro i ponekad smo gubili glupe utakmice", komentirao je lijevi bek Manchester Uniteda Patrice Evra.

"Kada smo na terenu pokušavamo dobiti svaku utakmicu, ali bilo je bolno ove sezone, bilo je poput noćne more. Kada pogledam tabelu osjećam samo veliku frustraciju. Ovo je sezona koju želim brzo zaboraviti".

Manchester United je naglo potonuo sezonu nakon što je menadžersku klupu napustio legendarni Sir Alex Ferguson kojeg je naslijedio David Moyes. Evra vjeruje da je odlaskom Fergusona ekipa izgubila na samopouzdanju.

"Sir Alex Ferguson je bio srce Manchester Uniteda. On je legenda i ne može ga se zamijeniti tako brzo. Znali smo da će biti teško, ali ne ovako teško. Mogli smo puno bolje nego što smo pokazali. Možda ne osvojiti naslov, ali s igračima koje imamo mogli smo bar izboriti Ligu prvaka. Svaki igrač mora preuzeti odgovornost. Neću pokazivati prstom u nikoga drugoga. Ove su godine svi zakazali. Ali Manchester United će se vratiti sljedeće godine".