Nogomet
0

Evertonu zanimljiv Roman Pavljučenko

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometni svijet je na Evropskom prvenstvu prošle godine u Austriji i Švicarskoj upoznao 27-godišnjeg ruskog napadača Romana Pavljučenka.

Nije mnogo trebalo da moskovski Spartak dobije kvalitetne ponude za njega, a prihvaćena je ona londonskog Tottenhama vrijedna 14 miliona engleskih funti.

Prošlog ljeta Pavljučenko je došao u Tottenham ali se nije dobro snašao u ovom klubu.

Odigrao je u Premiershipu 25 utakmica i postigao pet pogodaka, što je definitivno malo za napadača na kojem je Tottenham želio graditi budućnost. Navijačima Tottenhama nije dovoljno niti činjenično stanje da je plavokosi Rus u šest utakmica Carling Cupa postigao isto toliko pogodaka, a u FA Cupu tri u dvije utakmice.

Iako trener Tottenhama Harry Redknapp nije javno govorio da se želi riješiti Pavljučenka (ali, nije ni zadovoljan njegovim izvedbama), moguće je da se ovog ljeta uskovitla prašina oko Rusa, odnosno da promijeni sredinu.

Everton će izgleda učiniti sve da se upravo to dogodi. Njihov trener David Moyes je nagovijestio da će natjerati čelnike kluba da izdvoje potrebni novac za Pavljučenka. Još se ne zna koja je cifra u pitanju.