Nogomet
0

Everton razočarao protiv West Bromwicha, West Ham zamalo do velikog preokreta protiv Norwicha

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon dvije ubjedljive pobjede Everton je na svom Goodisonu iznenađujuće poražen od West Bromwich Albiona (1:0) u 26. kolu Premiershipa, a odličnu priliku da zauzme peto mjesto na tabeli propustio je West Ham koji je u gostima remizirao sa Norwichom (2:2).

Everton je prije West Bromwicha povezao dvije sjajne predstave pobjedivši Stoke u gostima (3:0) i Newcastle kod kuće (3:0), ali je ovog puta razočarao svoje navijače. Rondon je golom u 14. minuti srušio Karamele koje su bile daleko bolji protivnik do kraja meča i skupile 32 udaraca ka golu West Bromwicha, ali je mreža Fostera ostala netaknuta.

West Ham je u gostima protiv Norwicha bio nadomak debakla, a onda se sjajno vratio u meč i ganjao pobjedu. Na kraju se tim Slavena Bilića morao zadovoljiti remijem čime je propustio priliku da iskoristi kiks Manchester Uniteda i zauzme peto mjesto na tabeli koje vodi u Evropsku ligu naredne sezone.

Domaći tim je poveo golovima Bradyja (54') i Hoolahana (65'), a onda su Čekićari preko Payeta (74') i Noblea (76') unijeli veliku neizvjesnost u meč. Emenike je imao priliku da u 89. minuti donese veliki preokret, ali je bio neprecizan.

Southampton je golom Longa u 69. minuti slavio protiv Swanseaja u gostima, a gostujuću pobjedu upisao je i Watford nad Crystal Palaceom. Za goste je pogađao Deeney (16', 82'), dok je gol za Palace postigao Adebayor (45').

Stoke je golovima Imbule (9'), Afellaya (52') i Joselua (55') savladao Bournemouth rezultatom 3:1. Jedini gol za domaći tim postigao je Ritchie u 57. minuti.

Rezultati 26. kola Premiershipa:

Sunderland - Manchester United 2:1 Bournemouth - Stoke 1:3 Crystal Palace - Watford 1:2 Everton - WBA 0:1 Norwich - West Ham 2:2 Swansea - Southampton 0:1 Chelsea - Newcastle (18:30 sati) Arsenal - Leicester (sutra, 13 sati) Aston Villa - Liverpool (sutra, 15:05 sati) Manchester City - Tottenham (sutra 17:15 sati)

Tabela: