Nogomet
10

Eva Carneiro ljuta na FA zbog odustajanja od istrage protiv Mourinha

Klix.ba
Eva Carneiro i Jose Mourinho
Eva Carneiro i Jose Mourinho
Engleska fudbalska asocijacija (FA) objavila je da neće provoditi istragu protiv trenera Chelsea Josea Mourinha, zbog navodnog seksističkog uznemiravanja.

Bivša doktorica prvog tima Chelseaja Eva Carneiro konačno je progovorila o sukobu sa trenerom Mourinhom. Ona je kritikovala Nogometni savez Engleske zbog toga što je nisu ispitali u vezi navodnih uvreda koje joj je uputio Mourinho.

Ona je istakla kako je iz FA-a niko nije ni kontaktirao da potraži dokaze prilikom istrage. Carneiro je optužila Mourinha da je koristio uvredljiv seksistički izraz kada je verbalno napao bivšu doktoricu ekipe Chelsea, tokom prvog kola Premier lige.

"Bila sam iznenađena kada sam u medijima vidjela da će FA pokrenuti istragu protiv Mourinha, ali niko me nije kontaktirao da dam izjavu", istakla je Carneiro.

Podsjećamo Eva Carneiro je tokom prve utakmice u sezoni utrčala na teren kako bi pomogla nogometašu Edenu Hazardu. Mourinho se naljutio zbog toga jer je smatrao da nema potrebe da ometa igru te je doktoricu na portugalskom jeziku nazvao "ku*vinom kćerkom", a nakon utakmice joj zabranio da prisustvuje utakmicama i treninzima prvog tima, kao i da boravi u istom hotelu u kojem odsjedaju igrači.