Nogomet
27

Eurogol Rifeta Kapića u pobjedi Gorice protiv Aluminija

Piše: O. T.
U 19. kolu slovenske Prve lige Gorica je na domaćem terenu rezultatom 3:0 savladala Aluminij, a sjajan pogodak postigao je bosanskohercegovački internacionalac Rifet Kapić.

Svi golovi pali su u posljednjih 10 minuta meča, a prekretnica je bio upravo Kapićev gol koji je postignut u 80. minuti. Ovaj 21-godišnji veznjak je uzeo loptu na oko 20 metara od gola protivnika, zatim rolingom predriblao jednog igrača te odličnim udarcem matirao golmana Aluminija.

Pobjedu Gorice potvrdio je Burgić sa dva pogotka koja je postigao u 87. i 90+1' minuti.

Kapiću je ovo bio 20. meč za Goricu u svim takmičenjima ove sezone i sada ima učinak od četiri gola i jedne asistencije.

Talentirani veznjak karijeru je počeo u Krajini, odakle je 2013. godine prešao u omladinski pogon Sarajeva. Potom su uslijedile kratke epizode u Istri i Varnsdorfu, a onda i prelazak u Goricu, što se ispostavilo kao pun pogodak pošto je Kapić u tom klubu standardan član prve postave.

Do sada nikada nije bio pozivan u omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a pošto je rođen 3. jula 1995. godine više i ne može nastupati za mladu reprezentaciju nego samo za A selekciju.

Gorica se nakon 19. kola nalazi na petom mjestu tabele.