Nogomet
2

Euro: Veliki problemi s povredama za Talijane

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Daniele De Rossi i Ignazio Abate pod znakom su upitnika za polufinalni susret Evropskog nogometnog prvenstva u kojem se njihova Italija sastaje s moćnom Njemačkom.

Obojica su sinoćnju (nedjelja) utakmicu četvrtfinala protiv Engleske napustili zbog problema s povredama.

"ivac u bedrenom mišiću me ubijao. Nakon što je Diamanti zabio za pobjedu nisam mogao ni ustati kako bih mu čestitao", rekao je De Rossi koji je prve dvije utakmice Eura igrao na poziciji zadnjeg odbrambenog u formaciji 3-5-2.

Nogometaša Rome mogao bi u susretu protiv Njemačke, koja je na rasporedu u četvrtak, zamijeniti igrač PSG-a, Thiago Motta, ili Milana, Antonio Nocerino.

Osim spomenutog problema s De Rossijem, selektor Cesare Prandelli bit će na velikim mukama za slaganje odbrane, koja bi, baš kao i protiv Engleske, trebala imati četiri igrača u liniji. Naime, Abate je u drugom poluvremenu protiv Gordi Albionamorao biti iznesen s travnjaka zbog muskularnih problema, a njegova zamjena, Christian Maggio, zaradio je drugi žuti karton i neće imati pravo nastupa u polufinalu.

Nagađa se da bi Prandelli čak mogao posegnuti za igračem Torina Angelom Odbonnom, po vokaciji lijevim bočnim, koji bi preselio na desnu stranu odbrane. Juventusov odbrambeni igrač, Giorgio Chiellini, i dalje je vrlo upitan za Nijemce zbog problema s bedrenim mišićem.