Nogomet
10

Euforija trese Tuzlu, Ćiro sa Slobodom piše historiju

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Fudbaleri tuzlanske Slobode obavili su posljednji trening pred sutrašnji dvoboj sa konjičkim Igmanom, koji je odlučujući u bici za povratak u Premijer ligu BiH. Sloboda sudbinu drži u svojim rukama, a za titulu u Prvoj ligi FBiH potrebna im je pobjeda.

"Jutros su mi mnogi došli s muštulukom kako je Igman izborio opstanak u ligi i da im utakmica sa nama nema rezultatski značaj. Ali, toliko sam iskusan da znam kako su upravo takve utakmice najteže. Kada je protivnik raspoložen svašta je moguće i zato poziva na maksimalnu mobilizaciju i angažman“, kaže Miroslav Ćiro Blažević.

Posljednjem treningu prisustvovao je općinski načelnik Jasmin Imamović, a fudbaleri su u odličnoj atmosferi isprobavali posljednje taktičke zamisli.

"Moja ekipa sutra mora krenuti od prvog momenta angažovano i napadački. Ne ponižavam protivnika, ali oni su sutra bez šansi na Tušnju“, kaže Ćiro Blažević.

Sloboda je, podsjećanja radi, iz Premijer lige BiH ispala 23. maja 2012. godine. Prije toga Sloboda se u Prvu ligu Jugoslavije plasirala 1969. godine nakon majstorice sa Budućnosti iz Titograda.

Miroslav Ćiro Blažević Slobodu je preuzeo sa pet bodova zaostatka za Jedinstvom iz Bihaća. Sloboda je anulirala zaostatak i trenutno je na dva boda viška ispred Bišćana, koji sutra igraju sa Iskrom iz Bugojna na svom stadionu.

U Tuzli je od srijede i pobjede nad Gradinom u Srebreniku euforično raspoloženje. Iščekuje se subota i početak utakmice u 17.30 sati, a ukoliko sve bude išlo tokom koji priželjkuju navijači centralno slavlje predviđeno je na Sonom trgu baš kao i davne 1969. godine.