Nogomet
0

Etxeberria posljednju godinu karijere u Atletic Bilbau

FENA
Bivši reprezentativac Španjolske Joseba Etxeberria odlučio je posljednju godinu svoje karijere pokloniti klubu u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru Atletic Bilbau i njegovim vjernim navijačima.

31-godišnji Etxeberria karijeru je započeo 1994. u Real Sociedadu, no nakon samo sedam utakmica prešao je u Athletic za oko tri miliona eura. Tada mu je bilo samo 17 godina i je to bio 'najveći' transfer ikad, tj. prvi put je neki klub u Španiji platio toliku odštetu za igrača koji još nije napunio 18 godina. Etxeberria je od tada ostao vjeran Bilbau i sada želi nešto pokloniti navijačima i klubu.

Krilo Athletica potpisao je jednogodišnji produžetak ugovora koji mu ističe na kraju ove sezone i prema njemu će iduću sezonu, posljednju u karijeri, odigrati potpuno besplatno.

'Odavno sam to želio učiniti, ali nikako da to realiziramo', kazao je Etxeberria koji je za Španjolsku igrao na SP 1998., te na dva Europska prvenstva.

'Iz naše perspektive zaista nema riječi kojima bi se zahvalili na takvoj gesti', rekao je predsjednik baskijskog kluba Fernando Garcia Macua.

Etxeberria se nada i da će svoju 15-godišnju karijeru 'okruniti' s punih 500 odigranih utakmica na San Mamesu. Za klub iz Baskije postigao je 101 pogodak.