Serie A
0

Eto'o ušutkao rasiste u Cagliariju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Intera izjednačili su se s gradskim rivalom Milanom na čelu talijanske prvenstvene tabele, barem dok svoju utakmicu večeras u Bariju ne odigra Lazio koji se opet može vratiti na vrh.

Aktuelni talijanski i evropski prvak slavio je u 7. kolu Serije A u gostima kod Cagliarija s 1-0.

Utakmica na Sardiniji prekinuta je nakon samo tri minute zbog rasističkih ispada domaćih navijača. Sudija Paolo Tagliavento nije želio dopustiti primitivne uzvike na račun Interova kamerunskog napadača Samuela Eto'oa i zaustavio je dvoboj te pozvao kapitene obje ekipe na centar igrališta, a potom od službenog spikera zatražio da upozori domaće pristalice da će utakmica biti trajno prekinuta ukoliko se nastave ponašati u dotadašnjem stilu.

Pauza je trajala tri minute, a u nastavku je Eto'o na najbolji mogući način ušutkao domaće rasiste. U 39. je minuti primio loptu na vrhu šesnaesterca, fintom izbacio Davidea Astorija i ljevicom pospremio loptu u mrežu. Šesti mu je to prvenstveni pogodak ove sezone, a ukupno 12. u svim zvaničnim utakmicama.

U nastavku je Cagliari imao nekoliko dobrih prilika, najbolju u 76. minuti kada se lopta od Christiana Chivua odbila u prečku, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Serie A, 7. kolo:

Cagliari – Inter 0-1 (Eto'o 39)

Kasnije:

Brescia – Udinese Catania – Napoli Cesena – Parma Juventus – Lecce Palermo – Bologna Sampdoria – Fiorentina Bari – Lazio

Tabela: 1. Milan 14, 2. Inter 14, 3. Lazio 13 (-1), 4. Napoli 11 (-1), 5. Chievo 10...