Prijateljske utakmice
0

VIDEO / Eto'o pocrvenio protiv Portugala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Portugala i Nizozemske ostvarili su u utorak uvjerljive pobjede protiv afričkih reprezentacija u prijateljskim susretima uoči Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Portugal je u Covilhi pobijedio Kamerun 3-1. Kamerunci su sat vremena utakmice morali igrati s igračem manje, a "zahvaliti" zbog toga mogu svom najboljem igraču Samuelu Eto'u koji je ispoljavao priličnu negativnu energiju u pola sata koliko je proveo na terenu. Drugi žuti karton je dobio zbog opasnog naleta na suparničkog igrača Dudu.

Dva je pogotka za domaćina postigao 27-godišnji zadnji vezni igrač Porta Raul Meireles, koji je u dosadašnja 32 nastupa za reprezentaciju postigao tek tri pogotka. Najljepši trenutak utakmice zbio se u 81. minuti kada je Nani potkopao loptu i prebacio suparničkog golmana Kamenija. Asistirao mu je za potez utakmice Cristiano Ronaldo.

Nizozemska je u Rotterdamu protiv Gane bila još uvjerljivija pobijedivši 4-1. Tamo je, pak, potez utakmice djelo Wesleyja Sneijdera također iz 81. minute. Igrač Intera je dočekao na 30 metara loptu ubačenu iz kornera, te ju je iz prve poluvolejem poslao u mrežu. Bio je to pogodak za 3-1 protiv Ganaca koji su bili iznimno žestoki u startevima što je ljutilo domaće nogometaše.

Osim Sneijdera golove su za Nizozemce postigli još Kuyt, Van der Vaart i Van Persie, dok je Gyan na drugoj strani iskoristio zbunjenost nizozemske odbrane za jedini pogodak Ganaca.

U Sionu se nije slavilo jer je Kostarika iznenadila Hitzfeldove švicarske izabranike i pobijedila 1-0. Strijelac jedinog pogotka bio je Winston Parks, igrač rumunske Timisoare.

Prijateljske utakmice:

Švicarska - Kostarika 0-1 (Parks 57) Nizozemska - Gana 4-1 (Kuyt 30, Van der Vaart 73, Sneijder 81, Van Persie 87 / Gyan 78) Portugal - Kamerun 3-1 (Meireles 32, 46, Nani 81 / Webo 69)