Serie A, najava kola
0

Eto'o i dalje nespreman

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, na rasporedu su utakmice 23. kola talijanske Serije A, a snagu vodećeg Intera ovom će prilikom testirati jako dobri Cagliari.

Inter - Cagliari

Zbog bolova u desnom stopalu, koje je povrijedio tokom Afričkog kupa nacija, i dalje je dvojben za nastup u dresu Intera Samuel Eto'o. Po najavama iz kluba, vjerovatnije je da neće zaigrati niti protiv Cagliarija. Trener Jose Mourinho ima dodatnih poteškoća: zbog suspenzije neće igrati ponajbolji vezni igrač Wesley Sneijder i stub odbrane Lucio.

Bologna - Milan

Trener Milana Leonardo se nada da će, barem jednim dijelom, u ovu utakmicu moći uvesti oporavljenog Nestu, Pata i Odda.

Fiorentina - Roma

Nogometaši Rome su u velikom naletu, te su u zadnjih 18 utakmica (u svim takmičenjima) ostvarili 15 pobjeda i tri remija. Tokom sedmice su polufinalnu utakmicu Kupa protiv Udinesea (2-0) igrali Francesco Totti i Mirko Vučinić, no crnogorski nogometaš je i tokom tih devedeset minuta zadobio lakšu povredu bedrenog mišića. Ipak bi trebao nastupiti u Firenci. Za domaćina neće igrati suspendovani Adrian Mutu, kao i odbrambeni igrač Felipe.

Livorno - Juventus

Novi trener Juventusa Alberto Zaccheroni morat će složiti tim bez suspendovanih Sissoka i Grygere. Od ranije su povrijeđeni Iaquinta, Camoranesi i Trezeguet.