Prijeti mu 5 godina zatvorske kazne
0

Eto'o: Nisam utajio porez, za sve je kriv moj bivši menadžer

Totalsport
Samuelu Eto'ou, nekadašnjem Barceloninom napadaču, prijeti 21 milion eura kazne i pet godina zatvora zbog moguće utaje poreza.

Kamerunski 31-godišnji nogometaš, danas napadač ruskog Anžija iz Mahačkale, saopštio je u nedjelju da se ne osjeća krivim za optužbe o utaji poreza u iznosu od 3,5 miliona eura, za vrijeme svog rada u Španiji.

Španske porezne vlasti prijavile su Kamerunca za utaju poreza od prihoda na komercijalna prava korištenja njegovog imena: navodno je Eto'o preko svojih advokata osnovao firme u Mađarskoj i Španiji preko kojih je napuhavao troškove na svoje sponzorske ugovore u Španiji, kao i onaj s njemačkim proizvođačem sportske opreme Puma.

Navodno je Eto'o napumpavao troškove fiktivnim kreditima, kupovinom nepostojećeg skupocjenog namještaja i luksuznih automobila.

U saopštenju za javnost Kamerunac je negirao vlastitu krivicu prebacivši u potpunosti odgovornost na svog bivšeg menadžera Josea Mariju Mesallesa, protiv kojeg je podnio tužbu na nadležnom Okružnom sudu u Barceloni.