Nogomet
0

Eto'o i Messi briljirali na Decovoj oproštajnoj utakmici

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Izabrane ekipe Porta i Barcelone odigrale su u petak navečer na stadionu Dragao revijalnu utakmicu u čast brazilsko-portugalskog nogometaša Deca.

Veliki veznjak otišao je u igračku penziju prošlo ljeto, a za posvetu je dobio dvoboj klubova u čijim je dresovima osvojio Ligu prvaka. S Portom je to učinio 2004. godine, a s Barcelonom dvije godine kasnije.

Decov su oproštaj uveličala brojna velika imena, a svakako se ističe ponajbolji nogometaš današnjice i svih vremena Lionel Messi. Bio je tu i vrlo raspoloženi Samuel Eto'o, pa Davids, Van Bommel, Gudjohnsen, Baia, Maniche, Carvalho... Jose Mourinho, koji je bio trener Porta u šampionskoj 2004. godini, javio se putem videoporuke, a veliki Ronaldinho je, uprkos najavama, morao propustiti spektakl jer ga nije pustio njegov klub Atletico Mineiro.

Utakmica je završila rezultatom 4-4, pri čemu je Deco postigao po jedan gol za obje ekipe. Osim njega, za Porto su strijelci bili i Derlei, Benni McCarthy i Edgaras Jankauskas, dok je za Barcelonu dva pogotka postigao Eto'o, a jedan je dodao Messi.