Prijateljska utakmica
0

Estonija zaustavila niz Angole

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nogometna reprezentacija Estonije pobijedila je u srijedu Angolu s 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Portugalu.

Pogodak za Estonce postigao je Kaimar Saag 11 minuta prije kraja dvoboja. Angola će u januaru biti domaćin Afričkog kupa nacija, a porazom protiv Estonije prekinut je njihov niz od osam utakmica bez poraza, otkad je selekciju preuzeo portugalski strateg Manuel Jose. Angola će na startu Afričkog kupa nacija igrati protiv Malija 10. januara u Luandi.

A Mali je na prijateljskom međudržavnom turniru u Kataru pobijedio Iran s 2:1. Karim Ansarifard doveo je Irance u vodstvo, a preokret su svojim golovima kreirali Tenema NDiaye i Bakaye Traore. Irancima je to bio drugi poraz na turniru. Dva dana ranije izgubili su od Katara 3:2. Mali je, pak, izgubio uvodni dvoboj od Sjeverne Koreje 1:0, a ovo mu je bila prva pobjeda.

Sjeverna Koreja, koja će na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici igrati u G skupini, odnosno u ''skupini smrti'' sa Brazilom, Portugalom i Obalom Bjelokosti, upisala je i drugu pobjedu na turniru, opet sa 1:0, ovoga puta protiv Katara. Strijelac je bio Choe Chol Man. Sjevernoj Koreji će za osvajanje ovog turnira biti dovoljan i remi u subotu u zadnjem kolu protiv Irana.