Chelsea
0

Essien pauzira do kraja sezone?

Totalsport
Michael Essien
Michael Essien
Londonski dnevnik The Sun piše da bi za ganskog veznog nogometaša Chelseaja Michaela Essiena (27) sezona mogla biti završena.

"Vijesti o Michaelu nisu dobre. Svi smo mislili da će se vratiti za četiri do šest sedmica, ali nedavno mu se stanje pogoršalo i nismo sigurni da će se vratiti ove sezone. Ako to i bude slučaj, neće se vratiti u skoro vrijeme", rekao je izvor blizak Chelseaju.

Posljednju utakmicu za Chelsea Essien je odigrao 8. decembra prošle godine u Ligi prvaka protiv Apoel Nicosije na Stamford Bridgeu. Potom je povrijedio lijevo koljeno na treningu s ganskom reprezentacijom, zbog čega je prijevremeno napustio Afrički kup nacija u Angoli u januaru.

Chelseajeva ljekarska služba prognozirala je njegov povratak takmičarskom nogometu sredinom marta, ali povreda se pokazala težom nego što se u početku mislilo.

Dodatan je to udarac za Chelseajeve ambicije, jer je londonski klub, trenutno vodeći u Premierligi, objavio da neće moći računati na usluge portugalskog desnog beka Josea Bosingwe do kraja sezone, također zbog povrede lijevog koljena.