Nogomet
18

Eskisehirspor slavio protiv Galatasaraya, gol i asistencija Anela Hadžića

Piše: O. T.
U 27. kolu turske Super lige Eskisehirspor je na svom terenu ostvario veliku pobjedu savladavši Galatasaray rezultatom 4:3.

Galatasaray je nastavio sa rezultatskom krizom i sada ima niz od četiri utakmice bez pobjede, te se nalazi na petom mjestu tabele. Tim iz Istanbula dva puta je dolazio do prednosti u ovom meču, ali na kraju je poražen.

Kisa je pogodio u 11. minuti za Galatu, a stvari je na početak vratio Bokila u 40. minuti. Novo vodstvo gostima donio je Oztekin u 49. minuti, a onda je uslijedio "uragan" domaćeg tima koji za manje od 20 minuta postiže tri gola.

Prvo je Ciftci donio novo izjednačenje u 53. minuti, a za preokret pogađa bh. reprezentativac Anel Hadžić pet minuta kasnije. Gol za 4:2 postigao je Kanak u 68. minuti na asistenciju Hadžića koji je igrao do 78. minute. Konačnih 4:3 postavio je Kaya u 94. minuti.

Ova je jako bitna pobjeda za Eskisehirspor koji se bori za opstanak i trenutno je 16. na tabeli, sa dva boda manje i utakmicom više od Kayserispora koji je na 15. mjestu koje garantuje opstanak.

Tabela: