Nogomet
51

Ervin Zukanović za Klix.ba: Uvijek želim pomoći reprezentaciji, to je moj primarni cilj

Piše: J. H.
Ervin Zukanović (Foto: Klix.ba)
Ervin Zukanović (Foto: Klix.ba)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović je zbog operacije propustio utakmice Zmajeva protiv Belgije i Andore. Nakon što se uspješno oporavio, ponovo će biti na raspolaganju selektoru Mehmedu Baždareviću uoči utakmica protiv Velsa i Kipra.

Nakon nekoliko sedmica pauze, Zukanović je ponovo zaigrao u dresu Sampdorije i to u utakmici protiv Rome u kojoj nastupaju Edin Džeko i Miralem Pjanić. Na kraju je Zukanović imao više razloga za slavlje jer su se gosti iz Rima kući vratili bez ijednog boda.

"Pobjegli su nakon poraza u svlačionicu pa sam ih morao tražiti", kaže Zukanović kroz šalu.

"Ovdje mi je odlično. Klub je veliki, sa sjajnim navijačima i atmosferom u svakoj utakmici", dodaje.

Nakon mini pauze u dresu reprezentacije BiH, on bi se trebao ponovo naći među Zmajevima na pripremama za utakmice protiv Velsa na Bilinom Polju 10. oktobra i Kipra tri dana kasnije.

"Bitno je da pobijedimo te dvije utakmice, a šta će biti u ostalim susretima. Mi trebamo odraditi svoj dio posla", dodaje lijevi bek Sampdorije u kojoj se sjajno snašao u novom klubu nakon što je proteklu sezone proveo u Chievu.

"Prije svega, želim da pomognem reprezentaciji. To je moj primarni cilj. Koliko god i kad god budem mogao, ja ću biti na raspolaganju", kaže Zukanović.

Kako kaže, rad selektora Mehmeda Baždarevića u mnogome se razlikuje od njegovog prethodnika Safeta Sušića.

"Razlikuje se u svim aspektima, prije svega u odnosu sa igračima. Baždarević obilazi svoje igrače u klubovima, razgovara sa njima, želi da čuje mišljenje svakog od nas... Ima dobar trenerski štab koji radi na veoma visokom nivou", dodaje naš sagovornik.