Nogomet
128

Ervin Zukanović otkrio zašto se nakon gola sageo i "poljubio tlo"

Piše: N. J.
Bh. internacionalac Ervin Zukanović bio je strijelac za Chievo u današnjoj utakmici 8. kola Serije A protiv Genoe. Ipak, Genoa je na kraju preokrenula rezultat i pobijedila 2:1.

"Bilo je vrlo dobro, ali ne dovoljno. Šteta, imali smo vodstvo 1:0, a u prvom poluvremenu smo pružili jednu od najboljih partija ove sezone. Ne znam objasniti šta se desilo u drugom poluvremenu, kada smo izgubili utakmicu", rekao je Zukanović nakon meča.

Sljedeću utakmicu Chievo igra protiv Palerma, a Zukanović ističe da je svaka naredna utakmica veoma bitna za njegov tim.

"Dobili smo novog trenera i za kratko vrijeme smo popravili dosta stvari na terenu. Stvaramo dosta šansi što je dobro i sigurno je da moramo nastaviti naporno raditi kako bi došao rezultat", naveo je.

Novinar ga je potom pitao zbog čega je nakon postignutog gola "poljubio tlo", a Zukanović je odgovorio:

"Želio sam na taj način zahvaliti Bogu. Od samog početka moja karijera je veoma naporna i puna uspona i padova. To je bio moj način da se zahvalim Bogu", istakao je Zukanović, dodajući kako na kraju ipak nije sretan jer Chievo danas nije upisao nova tri boda.