Pred meč u Atini
36

Ervin Zukanović: Drago mi je da sam dio ovog tima

Piše: Edin Isanović
Ervin Zukanović
Ervin Zukanović
Nogometna reprezentacija BiH u petak igra utakmicu protiv Grčke u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine održava u Brazilu. Protivnik Zmajeva bit će nacionalni tim koji zna igrati na rezultat. To su dokazali na Evropskom prvenstvu 2004. u Portugalu kada su dotakli vrh.

Minus ove reprezentacije, prema ocjenama relevantnih nogometnih stručnjaka, je veliki nedostatak talenta. Teško daju, ali i primaju golove. Portugalski strateg Fernando Santos pojedine igrače koristi na više pozicija. Inače, Grke odlikuje fantastična borbenost, a igru baziraju na kontranapadima.

Ervin Zukanović, koji je nakon sjajnih nastupa za belgijski Kortrijk dobio poziv selektora Safeta Sušića, očekuje tešku utakmicu u Atini.

"Mi se trebamo skoncentrisati na naš dio posla i mislim da ćemo doći do povoljnog rezultata", napominje Zukanović.

Na konstataciju da suparnik bh. tima igra defenzivan nogomet ovaj stoper kaže kako su Grci kvalitetni kao kolektiv i da im je to najveća snaga.

"Zaista imaju jake defenzivne igrače. Ipak, nama je prioritet da svoj dio posla odradimo što bolje. Ne trebamo previše razmišljati o njima", rekao je Zukanović koji je posebno naglasio kako su ga lijepo dočekali saigrači i stručni štab.

"Drago mi je da sam dio ovog tima", zaključio je naš sagovornik.