Nogomet
150

Ermin Zec za Klix.ba: Selektor vjeruje igračima iz HNL-a, to je dobro za mene

Piše: A. Demić
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Bh. internacionalac Ermin Zec je odmah po dolasku u Rijeku počeo raditi ono zbog čega su ga angažovali čelnici kluba sa Kantride. Na posljednja dva meča Bugojanac je postigao tri pogotka i poslao jasan signal treneru Matijažu Keku da mu je mjesto među najboljih jedanaest. Izboriti status prvotimca trenutno je Erminov prioritet.

"Prezadovoljan sam kako je započela moja priča ovdje u Rijeci. Iskreno se nadam da ću uskoro biti standardan u timu, iako sam napravio malo dužu pauzu, te nisam prošao pripreme sa ostatkom tima”, kaže Zec u razgovoru za Klix.ba, te dodaje:

"Prvi utisci su odlični. Rijeka je na pravom putu da postane evropski klub u svim segmentima. Grad je zdušno uz klub, a Kantrida je na svakoj utakmici dobro ispunjena".

Mrtva trka sa aktualnim prvakom nastavljena je minulog vikenda. Rijeka je pobijedila u kvarnerskom derbiju, a Dinamo je kao gost porazio Ćirin Zadar.

"Igramo dobro na tri fronta. U domaćem šampionatu želimo sa trona skinuti Dinamo, a u Kupu ćemo nastojati odbraniti naslov. Dinamo ima top tim, ali ne igraju bajno. Siguran sam da ćemo im parirati do posljednjeg kola. U Ligi Evrope se nadamo prolasku u narednu rundu takmičenja”, optimističan je Ermin.

Neizbježno pitanje je povratak u reprezentaciju BiH.

"Trenutno nije realno očekivati poziv, ali u dogledno vrijeme zašto da ne. Ako se nametnem u Rijeci imam se pravo nadati novom pozivu. Selektor vjeruje igračima iz HNL-a i Premijer lige BiH, pa zašto onda ne bi vjerovao i meni kada dođe vrijeme za to", upitao se Zec za kraj.