Nogomet
120

Ermin Zec za Klix.ba: Očekujem poziv Sušića, želim se vratiti u reprezentaciju

Piše: J. Hadžiahmetović
Ermin Zec
Ermin Zec
Ermin Zec, povremeni reprezentativac BiH, u posljednje vrijeme briljira u dresu turskog prvoligaša Genclerbirligija. Ovaj 26-godišnji napadač večeras je bio strijelac u porazu njegove ekipe od Galatasarayja 3:2.

Za samo 12 minuta, Genclerbirligi je u Istanbulu vodio 2:0 zahvaljujući prvenstveno Zecu koji je počeo akciju kod vodstva gostujuće ekipe, a šest minuta kasnije postigao je i drugi gol za tim iz Ankare.

"Uvijek je lijep osjećaj postići gol velikim ekipama i pred punim tribinama. Veoma sam sretan, ali istovremeno i tužan jer smo na kraju izgubili", kaže Zec za Klix.ba.

Galatasaray je na kraju je pobijedio u sudijskoj nadoknadi zahvaljujući golu Buluta u 93. minuti. Za tim Ermina Zeca ovo je bio tek drugi poraz u zadnjih devet utakmica u kojima su šest puta izlazili kao pobjednici i jednom remizirali.

Jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate ekipe iz glavnog grada Turske upravo je povremeni Zmaj koji bi se trebao naći na proširenom spisku selektora Safeta Sušića uoči početka priprema za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Zec ne krije svoju želju da bude na letu za Brazil.

"Nadam se da ću nastaviti sa postizanjem golova i očekujem da budem na spisku reprezentativaca. Igram standardno ove sezone, podigao sam formu u pravo vrijeme i, iskreno, očekujem poziv selektora. Bio sam član reprezentacije i želim se vratiti. Volim kad sam dio reprezentacije i uvijek će biti tako", kaže Zec.

Večeras se susreo sa Izetom Hajrovićem, bh. reprezentativcem koji nastupa u Galati.

"Prije utakmice smo se samo pozdravili i poželjeli sreću jedan drugom", dodaje 26-godišnji napadač kojem se na ljeto završava ugovor sa Genclerbirligijem.

"Klub je spreman razgovarati sa mnom, ali ne vjerujem da će doći do produženja saradnje. Iskreno, imam nekih opcija i volio bih otići u neki klub u Evropi, ali ako ne uspijem, ostajem u Turskoj jer ovdje imam dosta opcija", kaže Ermin Zec na kraju razgovora za portal Klix.ba.

Zec je u dresu reprezentacije BiH do sada odigrao devet utakmica i postigao jedan gol.