Najdraži pogodak protiv Švedske
90

Ermin Zec: Svojim igrama želim se vratiti u reprezentaciju

Piše: Edin Isanović
Ermin Zec
Ermin Zec
Bh. fudbaler Ermin Zec je u razgovoru za naš portal rekao kako se svojim dobrim igrama u Turskoj želi vratiti u reprezentaciju, u čijem je dresu postigao i svoj najdraži pogodak.

Zec već dvije i po godine sa dosta uspjeha nosi dres turskog Genclerbirligija. Njegov klub trenutno se nalazi na devetom mjestu prvenstvene tabele, a bh. nogometaš postigao je tri pogotka u aktuelnoj sezoni.

Nekadašnji igrač Iskre iz Bugojna i Šibenika naglašava da mu je odlično u Turskoj.

"Super mi je u Genclerbirligiju, izuzetno sam zadovoljan. Nemam nikakvih zamjerki. U klubu se nalaze četiri igrača sa prostora bivše Jugoslavije, Tošić, Petrović, Kulušić i Lekić, sa njima se družim, odlični su momci", kaže Zec za Klix.ba.

Bh. nogometaši su cijenjeni u Turskoj

Ermin napominje kako je Genclerbirligi imao odličan start.

"Nakon sjajnih rezultata na otvaranju imali smo visoke ambicije - izlazak u Evropu. Ipak, u posljednje vrijeme nismo na očekivanom nivou, ali se nadamo da ćemo se vratiti u formu. Priželjkujemo mjesto u vrhu tabele", rekao je Zec.

Obrazložio je kako je zadovoljan svojim nastupima, ali je istakao da može još bolje.

"Ovu sezonu sam standardan. Vjerujem da ću u nastavku biti još kvalitetniji. Ovdje izuzetno cijene bh. igrače jer su dobar pečat ostavili Baljić, Bolić, Hasagić...".

Kada smo ga pitali ko će biti prvak, nije imao puno dvojbi.

"Galata ima najbolji tim i mislim da će na kraju dotaći vrh. Turska liga je iz godine u godinu kvalitetnija, u njoj nastupa mnogo sjajnih igrača", istakao je Zec.

Željezničar voli od djetinjstva

Dodao je kako prati nastupe klubova za koje je nekada igrao.

"Iskra uvijek ima velike ambicije sa novim upravama, pratim njihovu igru, kao i nastupe Šibenika. Podrazumijeva se da se zanimam za nastupe Plavih sa Grbavice. Željezničar volim od djetinjstva i želim im odbranu titule", kazao je Zec.

Za državni tim imao je samo riječi hvale. Istakao je kako izabranici Safeta Sušića igraju izvanredno i da je došlo vrijeme da se plasiramo na jedno veliko takmičenje. Kada smo ga pitali da li u budućnosti očekuje poziv selektora, odgovorio je.

"Svakako, svojim igrama se želim vratiti u nacionalni tim. Gol koji sam postigao za BiH protiv Švedske u prijateljskom dvoboju najdraži mi je u karijeri".

Na kraju je istako kako najviše vremena provodi sa djevojkom koja je trenutno kod njega. Tvrdi da je naučio turski jezik i da se može sporazumijevati bez problema.