Nogomet
0

Eriksson podržao Michaela Owena

NINA
Engleski selektor Sven-Goran Eriksson pružio je punu podršku Michaelu Owenu usprkos slaboj igri proslavljenog napadača koji je u utakmici sa Švicarskom bio zamijenjen.

Eriksson vjeruje da će se Owen vratiti dobrim igrama.

“Možda je potrebno da postigne pogodak ili da dobije malo samopouzdanja, ali Michael Owen će sigurno početi dobro igrati, uopšte nisam zabrinut za njega. Uvijek neko lošije krene, to je pitanje malih detalja”, kazao je Šveđanin na klupi “Gordog Albiona” dodavši kako se nada da bi Owen uskoro mogao razviti uspješnu saradnju s Waynom Rooneyjem u napadu.

“Kad Wayne Rooney krene s napadom jednostavno je fantastičan. On i Michael igraju dobar nogomet zajedno, u to nema sumnje”. Podsjetimo, dodavanje za prvi pogodak Rooneyja protiv Švicaraca bilo je upravo djelo Owena. Eriksson također ističe da njegov tim može igrati dva različita načina igranja.

“Uvjeren sam da možemo igrati dva različita načina igranja vrlo uspješno. Ako pogledate utakmice koje smo igrali poslije Svjetskog prvenstva, to smo pokazali i protiv najvećih protivnika Evrope. Odigrali smo nekoliko odličnih utakmica s romb sistemom i nadam se da će tako biti i ubuduće.”