Nogomet
0

Eriksson na rubu otkaza

Totalsport
Meksički nogometni savaz održat će u petak sastanak na kojem će glavna tema razgovora biti povjerenje sadašnjem izborniku Svenu Goranu Erikssonu.

Eriksson je meksičku klupu preuzeo u junu prošle godine, ali rezultati reprezentacije pod njegovim vodstvom nisu nimalo impresivni. Pod Erikssonom je Meksiko ostvario tek jednu pobjedu u zadnjih sedam odigranih utakmica, a u pet gostujućih ubilježio je četiri poraza i jedan remi.

  • Sastanak će biti održan u petak i na njemu će se odlučiti selektorova sudbina. Rezultati Erikssonu ne idu u prilog, a svi znamo da su oni najvažniji, kao i naš plasman na Svjetsko prvenstvo – rekao je direktor Meksičkog nogometnog saveza Nestor de la Torre navjestivši tako Erikssonovu smjenu.

Nakon tri kola kvalifikacija za SP 2010. u srednje i sjevernoameričkoj zoni (CONCACAF) Meksiko je tek četvrti na tabeli s tri osvojena boda, četiri manje od vodećeg SAD-a. Tri prvoplasirane ekipe će, podsjetimo, izboriti direktan nastup na SP, dok četvrtoplasiranoj slijedi izlučni ogled protiv petoplasirane reprezentacije iz južnoameričkih kvalifikacija.