Nogomet
8

Eriksson: Ibrahimović može biti Unitedov "novi Cantona"

Klix.ba
Sven Goran Eriksson (Foto: EPA)
Sven Goran Eriksson (Foto: EPA)
Bivši selektor Engleske i sadašnji trener kineskog SIPG-a Sven-Goran Eriksson smatra da Zlatan Ibrahimović može ostaviti isti utjecaj na Manchester United kao Eric Cantona.

Ibrahimović je ovog ljeta kao slobodan igrač stigao u Manchester United nakon što je četiri godine proveo igrajući za Paris Saint-Germain. United je posljednji put osvojio Premiership u sezoni 2012/13. i očekuje se da već ove sezone vrati titulu na Old Trafford.

Jedna od ključnih figura u tom pohodu trebao bi biti Ibrahimović, a sličnu ulogu imao je Francuz Eric Cantona koji je bio najveća zvijezda Uniteda u sezoni 1992/93. Tada je Cantona stigao kao pojačanje iz Leedsa i United je u toj sezoni osvojio svoju prvu titulu nakon 1967. godine.

"Ne možete biti sigurni, ali Zlatan ima isti tip kazime kao Cantona i vrlo je moguće da bi mogao imati isti efekt na United kao Cantona. Siguran sam da se United nada da će se to desiti i ako kupite igrača kao Zlatana onda imate nekoga ko može inspirisati igrače oko sebe na način kako on nastupa. Cantona je to uradio i pomogao je mnogim mladim igračima Uniteda u to vrijeme. Zlatan ima isti utjecaj gdje god da igra jer njegova sposobnost i karakter su toliko veliki da je United idealna pozornica za njega", kazao je Eriksson.