Nogomet
0

Enrique: Želimo završiti na istom mjestu kao u Primeri i u Kupu Kralja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Grandiozni finalni meč Lige prvaka ovog puta će odigrati Juventus i Barcelona. Sudar divova na stadionu u Berlinu dat će odgovor na pitanje koji je tim najbolji na starom kontinentu za sezonu na izmaku.

Luis Enrique vjeruje da će to biti katalonski div. Trener Barcelone vjeruje da će prevaga na večerašnjoj utakmici biti kvalitetniji vezni red njegovog tima.

“Svima su u mislima prilike i golovi, ali smatram da će bitka na sredini terena odlučiti pobjednika. Nadam se da ćemo iskoristiti greške Juventusa kojih će već sad znam biti jako malo. Osjetno je prisustvo euforije među našim navijačima i to je po meni dobra stvar. Svi priželjkujemo da u Ligi prvaka završimo na istom mjestu na kojemu smo okončali Primeru i Kup Kralja“, izjavio je Enrique.

Novinare je na sinoćnjoj press konferenciji zanimalo kako lično on doživljava predstojeći meč, na što je Enrique odgovorio:

“Uvijek sam miran isčekujući meč, pa i ovaj put bez obzira na veliku važnost utakmice. Smatram da večerašnji meč nije izazov moje trenerske karijere. Pravi izazovi tek trebaju uslijediti“, prokomentarisao je trener Barcelone.