Supruga Teresa
0

"Enke je patio od depresije, bojao se prekida karijere"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon samoubistva Roberta Enkea (32), golmana Hannovera i njemačke nogometne reprezentacije, progovorila je za medije njegova supruga Teresa i njegov psihijatar.

Udovica je priznala da njezin suprug jako dugo vremena patio od depresije, dok je psihijatar, dr. Valentin Markser, otkrio da mu je Enke ostavio oproštajno pismo u kojem je najavio samoubistvo.

  • U svom se oproštajnom pismu ispričao zbog namjere da se ubije - rekao je Markser nastavivši:

  • Na dan samoubistva nazvao me i otkazao sve terapije do daljnjega. Uvjerio me da se osjeća bolje. Nažalost, nismo ga uspjeli spriječiti u njegovu naumu. Nismo, nažalost, poriv za oduzimanjem života mogli niti predvidjeti. Baš ništa nije upućivalo na to.

Enkeova supruga Teresa, s kojom je prije dvije godine izgubio dvogodišnju kćerkicu Laru zbog djetetove urođene srčane mane, ispričala je novinarima kroz jecaje da je njezin suprug bio u psihički rastrojenom stanju.

  • Kad je bio akutno depresivan, bilo je uistinu jako teško. Nije imao nade, volje za životom. Teškoće su postojale već određeno vrijeme, no trudili smo ih sačuvati od očiju javnosti. Bila je to njegova želja, nije želio da se išta otkrije jer se bojao da sve ne izgubi. Bilo ga je strah gubitka ugovora, prekida karijere, iako sam ga pokušavala uvjeriti da nije sve u nogometu. Jednom riječju, bilo je to ludilo.