Nogomet
87

Enis Sadiković: Slatka je pobjeda prvijencem postignutim u 90. minuti

Piše: D. B.
Enis Sadiković (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Enis Sadiković (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Željezničar je u 3. kolu BHT Premijer lige ostvario svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Heroj utakmice bio je Enis Sadiković, koji je svojim prvijencem u 90. minuti donio Plavim tri važna boda.

Željezničar je loše započeo novu sezonu, Plavi su poraženi u Banjoj Luci od Borca, kao i od Radnika na Grbavici. Prva pobjeda je ostvarena u Vitezu.

"Mislim da je razlog za poraze umor i ništa više, jer mi svakog protivnika shvatamo ozbiljno, bez obzira na to da li se radi o domaćim takmičenjima ili evropskim utakmicama. Sustigao nas je umor, ali se nije smjelo dogoditi da izgubimo na Grbavici. Ipak, pobjedom u Vitezu smo se vratili na pravi put", izjavio je Sadiković.

Prema njegovom mišljenju, Željo je imao malo više sportske sreće nego ranije.

"Teško je pronaći prave razloge zbog kojih smo uspjeli pobijediti u Vitezu. Možda smo imali malo više sportske sreće negu u prethodna dva kola. Moglo se dogoditi da odigramo neriješeno, ali smo uspjeli postići gol u posljednjoj minuti. Bili smo pod pritiskom zbog dva poraza, treći se nije smio dogoditi. Izgleda da pod pritiskom bolje igramo", rekao je nogometaš Željezničara.

On je protiv Viteza postigao svoj prvi gol za Plave i to u 90. minuti utakmice.

"Sjajan je osjećaj. Bilo ko drugi da je postigao gol, jednako bismo slavili, ali mi je drago što sam postigao svoj prvijenac u 90. minuti za tri izuzetno važna boda. Ova pobjeda mi je zbog toga još slađa", kazao je Sadiković.

Željezničar su u svega nekoliko dana napustila dva važna igrača, lijevi bek Josip Kvesić i napadač Riad Bajić. Njihove odlaske će biti teško nadoknaditi.

"Zna se koliko nam je značio Kvesić, a Bajić je bio najbolji strijelac prošle sezone. Teško ih je zamijeniti, no, mislim da će pojačanja koja su stigla u klub uspjeti u tome", smatra vezni igrač tima sa Grbavice.

U narednom kolu će Plavi biti gosti Širokom Brijegu.

"Široki nam je tradicionalno neugodan protivnik, ali smo u Evropskoj ligi pokazali da možemo igrati protiv velikih ekipa. Na gostovanje idemo da igramo našu igru i pobijedimo", istakao je Sadiković.

On vjeruje da ekipa sada ima dovoljno vremena za odmor.

"Mislim da ćemo se uspjeti odmoriti od ovog ritma četvrtak-nedjelja. Vrijeme do naredne utakmice ćemo iskoristiti za odmor i pripremu", dodao je dvadesetpetogodišnji nogometaš.

U Željezničaru i ove sezone ne žele prerano otkrivati svoje ciljeve.

"Rano je govoriti o tome, želja nam je pobijediti u svakoj utakmici. Vidjet ćemo šta će biti na kraju sezone", završio je Sadiković.