"Osvojit ćemo svijet"
0

Englezi uvjereni da će osvojiti SP

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanska štampa u četvrtak je puna pohvala za englesku reprezentaciju koja je dan ranije visokom pobjedom nad Hrvatskom (5:1) i matematički osigurala nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu sljedeće godine u Južnoj Africi.

"Osvojit ćemo svijet", piše u svojoj kolumni u tabloidu "The Sun" trener Tottenhama Harry Redknapp.

Redknapp je englesku izabranu vrstu prije dolaska novog selektora Fabia Capella ocijenio najgorom u historiji, a nakon sinoćnje uvjerljive pobjede nazvao ju je najboljom engleskom selekcijom od 1970. godine.

Novinar "Timesa" piše da se "'Fabijevi nepobjedivi" neće zaustaviti, te dodaje kako mu osmjeh nije silazio s lica dok je išao položiti opkladu da će Engleska osvojiti SP u Južnoj Africi.

Kladionice procjenjuju da su engleski izgledi 6:1, što reprezentaciju Fabia Capella čini jednom od najvećih favorita, zajedno s Brazilom i Španijom.

Pišući o pobjedi nad Hrvatskom, "Times" objašnjava da je Engleska "tako dobra da čak i sasvim korektne ekipe naspram nje izgledaju užasno", kao što je i Brazil činio kada je 2002. postao svjetskim prvakom.

Prenoseći izjavu jednog engleskog navijača koji je kazao da je "već rezervisao svoj hotel za finale", "Daily Mirror" u stihovima odaje počast "moćnoj demonstraciji poetskog i prekrasnog nogometa".