Nogomet
0

Englezi u panici zbog Rooneyjevog skočnog zgloba

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
Povreda Waynea Rooneyja u posljednjim sekundama utakmice protiv Bayerna na Allianz Areni u utorak navečer bacila je u očaj cijelu Englesku.

Napadač Manchester Uniteda odšepao je s terena uz bolnu grimasu na licu, a menadžer "crvenih vragova" Alex Ferguson je nakon utakmice, u kojoj su njegovi nogometaši poraženi s 2-1, kazao je kako se radi o povredi skočnog zgloba desne noge.

Težina povrede još uvijek nije poznata, a o tome ovisi i hoće li Rooney biti spreman za subotnji okršaj Premier lige protiv Chelseaja, kao i za uzvrat četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna iduće sedmice. U iščekivanju konkretnijih vijesti, Englezi su u strahu da bi Rooney mogao biti upitan čak i za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Strepnju na Otoku najbolje oslikavaju naslovi poput "Molitva" (The Sun) ili "Najgora engleska noćna mora" (Times). Čak je i ugledna kladionica William Hill odmah izglede engleske reprezentacije za svjetski naslov promijenila iz 5/1 u 6/1.

Engleska zabrinutost ne čudi kad se uzme u obzir da je 24-godišnji napadač ove sezone postigao 33 pogotka u 38 utakmica za Manchester United.

U svakom slučaju, više bi informacija trebalo biti poznato u srijedu poslijepodne nakon Rooneyjeva povratka u Englesku i snimanja skočnog zgloba koje bi trebao obaviti.