Triler u grupi C
0

VIDEO / Englezi sačuvali obraz, SAD golom u nadoknadi prošli dalje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Posljednje kolo grupe C donijelo je interesantan rasplet situacije. Englezi su pobjedom nad Slovenijom rezultatom 1:0 prošli dalje, dok su SAD prolaz dalje izborile golom u prvoj minuti sudijske nadoknade protiv Alžira.

Englezi su uspjeli sačuvati obraz i izboriti prolaz dalje minimalnom pobjedom nad Slovenijom.

"Gordi albion" je zasluženo slavio golom Defoa, koji je sa pet metara zakucao loptu koju je sa desne strane ubacio Milner.

Izabranici Fabija Cappela imali su još nekoliko odličnih prilika, ali nisu uspjeli pronaći put do Handanovičeve mreže.

Svoj post bez golova u dresu reprezentacije produžio je napadač “Manchester Uniteda” Wayne Rooney na osam utakmica. Posljednji put pogodio je prošle godine protiv Hrvatske.

Rooney je u 58. minuti imao odličnu priliku, ali je loptu zaustavila stativa.

Englezi su mnogo sreće imali u 68. minuti kada su Slovenci čak tri puta pucali iz 16-erca. Novakovičev i Dedićev šut blokirali su Terry i Johnson, a Birsa je promašio cijeli gol.

U drugom susretu SAD-a i Alžira rezultat je sve do sudijske nadoknade išao na ruku Slovencima. Gol za prolaz dalje Amerikancima je omogućio pogodak Donovana iz sudijske nadoknade.

Utakmica je bila izuzetno dinamična i obilovala je velikim brojem dobrih prilika, ali napadači obiju selekcija nisu uspjeli pronaći put do protivničke mreže.

Kada su to uspjeli uraditi, sudija je poništio gol. U 20. minuti SAD su postigle gol, ali je sudija pogodak Dempseya poništio zbog ofsajda.

I kada su svi mislili da će Slovenci izboriti prolaz dalje, Donovan je pogodio za veliko slavlje svoje ekipe i tugu Slovenaca, koji su nestrpljivo očekivali kraj susreta.

Svjetsko nogometno prvenstvo, grupa C, 3. kolo:

Engleska – Slovenija 1-0 (Defoe 23)

SAD – Slovenija 1-0 (Donovan 90+1)

Tabela: 1. SAD 5, 2. Engleska 5, 3. Slovenija 4, 4. Alžir 1

<OBJECT width="632" height="353"><PARAM name="movie" value="http://video.rutube.ru/47575226be7ab1bf7ae0cdabffb55344"></PARAM><PARAM name="wmode" value="window"></PARAM><PARAM name="allowFullScreen" value="true"></PARAM><PARAM name="flashVars" value="uid=2090527"></PARAM><EMBED src="http://video.rutube.ru/47575226be7ab1bf7ae0cdabffb55344" type="application/x-shockwave-flash" wmode="window" width="632" height="353" allowFullScreen="true" flashVars="uid=2090527"></EMBED></OBJECT>