Nogomet
0

Engleski sudija razmišlja o povlačenju nakon prijetnji smrću

Totalsport
Mark Halsey (Foto: AFP)
Mark Halsey (Foto: AFP)
Engleski nogometni sudija Mark Halsey razmišlja o prekidu karijere nakon što je putem Twittera primio prijetnje smrću, piše The Sun.

Halsey je sudio nedjeljnu utakmicu 30. kola Premierlige između Wigana i Newcastlea (2-1), a u jednom mu je trenutku promaknuo zastrašujući prekršaj domaćeg napadača Calluma McManamana koji je đonom u koljeno pogodio stopera "svraka" Massadija Haidaru. Nakon utakmice je uslijedila gomila napada na sudiju putem Twittera, a Halseyja su uzdrmale i žestoke kritike njegovog bivšeg kolege Grahama Polla.

"Marka je posebno uzrujala poruka u kojoj je jedna osoba tražila njegovu adresu i rekla mu da zaslužuje smrt. On voli suditi i jedan je od najboljih u svom poslu, ali nakon ovoga se zapitao je li vrijedno nastaviti dalje. Svi koji su gledali utakmicu su vidjeli da je kod spornog događaja bio blokiran", rekao je Halseyjev bliski prijatelj, dok sam sudija zbog kodeksa nije smio ništa komentarisati.

Halsey se, inače, vratio suđenju nakon što je pobijedio rak i jedan je od omiljenijih sudija u Premierligi. Graham Poll, međutim, smatra da je njegovom 51-godišnjem kolegi vrijeme da se povuče.

"Mark osjeća gađenje prema Pollovim riječima. I to dolazi od sudije koji je na Svjetskom prvenstvu istom igraču dodijelio tri žuta kartona (našem Josipu Šimuniću, op. a.)", dodao je prijatelj.