Tvrdi The Sun
11

Engleski suci razmišljaju o bojkotu Chelseaja

Totalsport
Mark Clattenburg
Mark Clattenburg
Dio engleskih nogometnih sudaca razmišlja o bojkotiranju utakmica europskog prvaka Chelseaja, piše u subotu The Sun.

Otočki tabloid piše da je grupa premierligaških sudaca već održala sastanak na kojem se raspravljalo o mogućem odbijanju suđenja u utakmicama u kojima igra Chelsea, pa čak i o općem štrajku. Nekadašnji sudac Clive Wilkes tvrdi da su "ljudi u crnom" zgroženi Chelseajevim progonom Marka Clattenburga zbog navodnog vrijeđanja Johna Obija Mikela.

Podsjetimo, Clattenburg je prošli vikend sudio prvenstvenu utakmicu Chelseaja i Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu. Pritom je teško oštetio domaće, isključivši im Fernanda Torresa zbog simuliranja kojeg nije bilo i priznavši pogodak iz zaleđa kojim je United na kraju slavio s 3-2. No, priča nije stala na tome. Iz Chelseaja su nakon dvoboja uslijedile optužbe da je Clattenburg rasistički vrijeđao Obija Mikela, što je sudac odbacio.

"U kontaktu sam s mnogim sucima koji snažno suosjećaju s Markom zbog ovoga što mu se događa. Sjetite se, ovo nije prvi put da Chelsea proganja suce, isto je bilo i s Andersom Friskom i Grahamom Pollom. I zato su neki suci odlučili reći da je dosta", poručio je Wilkes.

"Nije pretjerivanje reći da se suci u Engleskoj nikad nisu osjećali jadnije. Razočarani su, osjećaju se ranjivo, izolirano, bez potpore. Žele da ih se čuje, ali se boje da će dobiti otkaz ako javno kažu što ih muči. Govori se i o štrajku, ali to je zadnja opcija. Suci bi radije željeli sjesti za stol s čelnicima Engleskog nogometnog saveza i Premierlige, te predstavnicima klubova i igrača kako bi čim prije riješili probleme", dodao je Wilkes.

Prije dvije godine su suci u Škotskoj stupili u štrajk zbog lošeg tretmana koji su imali, što je prisilili čelnike tamošnjeg saveza da dovedu suce iz inozemstva kako ne bi morali otkazivati utakmice.