Zbog bacanja flaše
0

Engleski suci izvinit će se Wengeru

Totalsport
Nakon što je Arsenalu poništen go u šestoj minuti sudačke nadoknade na Old Traffordu, trener gostiju Arsene Wenger u afektu je bacio praznu plastičnu bocu na tlo.

Četvrti sudac Lee Probert okarakterizirao je njegov čin kao atak na suce utakmice te je prvom sucu Mikeu Deanu sugerirao isključenje francuskog trenera. Ono je potom i uslijedilo.

Bizarna situacija dobila je nastavak u sekundama koje su uslijedile. Wenger nije imao mjesta za sjesti u produžetku Arsenalove lože, te ga je sudac tjerao dalje na tribinu. Kako nije ni nadalje nalazio mjesta, Wenger je potpuno izgubio živce prije nego se ugurao među navijače Manchester Uniteda u prvim redovima tribina namijenjenih gledateljima.

Nakon tog je prizora reagirao izvršni direktor Udruženja premierligaških menadžera Richard Bevan, koji je hitno kontaktirao svog kolegu iz sudačkog udruženja Keitha Hacketta.

  • Razgovarao sam s Keithom i mogu reći da sudačka organizacija u potpunosti shvaća grešku sudaca utakmice. Isprika Arseneu Wengeru uslijediće uskoro - rekao je Bevan dodavši:

  • Četvrti sudac totalno je pogrešno protumačio situaciju te je stvorio nepotreban pritisak prenijevši fokus s travnjaka izvan njega, i to samo minutu prije kraja dodatnog vremena. Iako njegova reakcija nije protivna pravilima i njegovim ovlastima, prosudba da je Wengerov čin bio atak na suca ili suce bila je totalno izvan konteksta situacije. Uz sve to, uslijedila je ona besmislica s protjerivanjem Wengera na tribine, a da nije imao mjesta. To je bilo stvarno previše.