Nogomet
0

Engleski navijači oprostili Johnu Terryju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije John Terry sinoć je na Wembleyju u prijateljskoj utakmici protiv Egipta bio pod povećalom engleske i svjetske javnosti.

Naime, bila je to prva utakmica "Gordog Albiona" nakon što je u javnost procurila Terryjeva vanbračna afera s bivšom djevojkom saigrača mu iz reprezentacije i bivšeg saigrača iz Chelseaja Waynea Bridgea, te se očekivala reakcija engleske publike.

I u hramu engleskog nogometa Terry je dobio podršku, iako ne bezrezervnu. Bilo je nekoliko zvižduka i izrugivanja posebno na početku kada bi on primio loptu, ali kasnije je zadobio naklonost publike svojom izvedbom na terenu u utakmici u kojoj je Engleska nadoknadila 0-1 zaostatak protiv trostrukog uzastopnog pobjednika Afričkog kupa nacija i na kraju slavila s 3-1.

"Navijači su bili sjajni i zaista su nas podržali. Očito je da je bilo malo izrugivanja i pogrdnog skandiranja, ali ja kao igrač to mogu podnijeti, a navijači imaju pravo na svoje mišljenje. Ali, oduševljen sam reakcijom svih djelova publike. Puno mi je to značila njihova podrška", rekao je Terry, čiju je kapitensku traku u reprezentaciji naslijedio Rio Ferdinand, ali ju je u njegovom izostanku zbog povrede protiv Egipta ponio Steve Gerrard.

"Mislim da je Gerrard sjajno odradio posao kao kapiten", dodao je Chelseajev stoper.

Riječi hvale za publiku na Wembleyju imao je engleski selektor Fabio Capello.

"Zaista sam sretan i želio bih zahvaliti publici jer je podržala ekipu i Johna Terryja. Bila je ovo za njega jedna od najvažnijih utakmica nakon svega što se dogodilo van terena. Mislim da je odigrao sjajnu utakmicu, kao što to uostalom konstantno čini", zaključio je talijanski strateg.