Prijateljske utakmice
0

Engleska – Slovačka 4-0

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Uspješno su engleski nogometni reprezentativci odradili pripremnu utakmicu uoči dvoboja s Ukrajinom na Wembleyju sljedeće srijede. Na istom su stadionu u subotu pobijedili Slovake 4-0.

Navici pobjeđivanja igrači Fabija Capella vratili su se na uvjerljiv način nakon što su u veljači upisali poraz (2-0) na gostovanju kod Španjolaca, također u prijateljskom dvoboju.

Emile Heskey doveo je domaću momčad u vodstvo već u sedmoj minuti na asistenciju Stevena Gerrarda s lijeve strane. Ubrzo nakon toga morao je zbog ozljede napustiti travnjak.

Preostala su tri pogotka Englezi zabili u posljednjih 20 minuta utakmice. Wayne Rooney u 70. je minuti glavom zabio na asistenciju Davida Beckhama, koji je odigrao drugo poluvrijeme i upisao 109. nastup u dresu nacionalnog sastava, čime je prestigao legendarnog kapetana svjetskih prvaka iz 1966. godine Bobbyja Moorea po broju nastupa u dresu reprezentacije. Beckham je tako od ove subote igrač s najviše nastupa za Englesku. Ispred njega je još samo jedan golman; legendarni Peter Shilton vodi uvjerljivo sa 125 utakmica u dresu “Gordog albiona”.

Frank Lampard povisio je na 3-0 u 82. minuti nakon dobro odrađene akcije Michaela Carricka. Konačan rezultat svojim je drugim golom na utakmici i 21. u dresu Engleske postavio Wayne Rooney. Pronašao ga je Lampard.

Prijateljske nogometne utakmice, rezultati:

Engleska – Slovačka 4-0 (Heskey 7, Rooney 70, 90, Lampard 82)

Južna Koreja – Irak 2-1

Južnoafrička Republika – Norveška 2-1 (Parker 7, Tshabalala 90 / Pedersen 27)