Johan Cruyff
0

"Engleska s Capellom ne može mnogo"

Totalsport
Johan Cruyff
Johan Cruyff
Nizozemska nogometna legenda Johan Cruyff smatra da Engleska nema baš nikakve šanse pod Fabiom Capellom osvojiti Svjetsko nogometno prvenstvo.

Način na koji Capello vodi momčad jednak je talijanskom obrascu prema kojem je jedino što vrijedi rezultat, smatra bivši napadač Barcelone podsjećajući da su Talijani-menadžeri u engleskom Premiershipu (Ancelotti u Chelseaju, Mancini u Manchester Cityju) utjecali i na tamošnji nogomet.

Talijani su svjetski prvaci i prema Cruyffu "pročitana knjiga".

"S Capellom na klupi cijeli svijet zna kako će Engleska igrati. U poprilično su čudnom položaju. Talijanski stručnjaci imaju utjecaj na filozofiju igre, uzmite samo za primjer Ancelottija, Mancinija i Capella."

"Englezi sada igraju slično Talijanima. Promijenio im se mentalitet i jedino što ih zanima jest krajnji rezultat utakmice. Nakon posrnuća u Njemačkoj 2006. godine, Engleskoj treba spektakl, no s Capellom na klupi on sigurno neće doći", kaže Nizozemac koji najviše šansi za zlato u Južnoafričkoj Republici daje prvenstveno Španiji i Brazilu, a potom i Argentini.

"Pokaže li Španija kvalitet na terenu onda mogu jako daleko. Moraju pokazati jednak zanos i snagu kakve su prezentirali na Evropskom prvenstvu 2008., da bi i sada otišli do kraja."

"Nije u redu Argentinu svesti samo na Lionela Messija, a i Brazil se promijenio. Igraju evropskim stilom i jaki su", zaključio je Cruyff.