Nogomet
7

Emotivan video za Ranierija: "Duboko si u našim srcima", "Ti si legenda"...

Klix.ba
Navijači Leicester Cityja napravili su video sa porukama upućenim treneru tog kluba Claudiju Ranieriju, najzaslužnijem čovjeku za snove koje sanjaju Lisice.

Do kraja Premiershipa ostala su tri kola, a Leicester treba samo tri boda da osvoji titulu. Od ekipe kojoj su na početku sezone predviđali borbu za opstanak, Ranieri je napravio tim koji je na korak do osvajanja titule.

Prvu šansu da se domognu titule, igrači Leicestera imaju naredne nedjelje kada gostuju Manchester Unitedu na Old Traffordu.

Navijači su mu priredili ugodno iznenađenje napravivši video sa porukama te su, pokazujući mu video, snimali njegove reakcije.

"Ono što si uradio za grad je sjajno", "Moraš ostati ovdje", "Ovo nikada prije nismo vidjeli", "Perfektan menažer. Došao je ovdje, uzeo autsajdere i odveo ih do trona", "Volimo te. Duboko si u našim srcima", "Kreirao si porodicu u ovom gradu. Čisti ste dokaz da vas bajka može odveći bilo gdje ako vjerujete u svoje snove", samo su neke od poruka.

Nakon što je pogledao video, 64-godišnji trener je kazao: "Radim ovaj posao, jer sam sretan kada su drugi ljudi i navijači sretni. Sva moja požrtvovanja su zbog toga. I molim vas, dajte mi taj video".