Nogomet
82

Emotivan oproštaj Alena Škore i Emira Obuće od bordo dresa

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prijateljska utakmica Sarajevo - Galatasaray odigrana je sinoć na najvećem bh. stadionu. Na ovom dvoboju od bordo dresa zvanično su se oprostili Alen Škoro i Emir Obuća.

Oni su odigrali početnih deset minuta. Iz igre je prvo izašao Obuća koji je dobio veliki aplauz zapada, istoka i koševskog sjevera.

Emir je četvrti najbolji strijelac Sarajeva svih vremena, prvi topnik koševskog tima u Premijer ligi, najbolji strijelac kluba u šampionskoj sezoni 2006./07. Također, postigao je nekoliko važnih pogodaka u evropskim utakmicama. U karijeri je još nastupao za Olimpik, Mechelen, PAS Hamedan, Rah Ahan i Čelik.

Nekoliko minuta nakon toga iz igre je izašao i Alen Škoro, jedan od najboljih poslijeratnih igrača FK Sarajevo. Kao i Obuća dobio je veliki aplauz sa najvećeg bh. stadiona. Osim toga, navijači Sarajeva su otpjevali pjesmu iz vremena kada je Škoro briljirao u dresu tima sa Koševa: "Batistuta Gabriele, Škoro je za tebe Pele...". Alen se u znak zahvalnosti naklonio koševskoj publici.

Škoro je nekoliko navrata nosio bordo dres. Gotovo u svakoj sezoni bio je najbolji igrač aktuelnog bh. prvaka. U sezoni 2008./09. bio je prva violina tadašnjeg prvog šefa struke Mehmeda Janjoša. Nekoliko godina prije toga, kada je na klupi sjedio Husref Musemić, Alen je briljirao u bordo dresu. Škoro je osim u Sarajevu nastupao za Olimpiju, Marseille, Servette, GAK, Rijeku i meksički Queretero.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Nakon izlaska sa terena čelnici kluba su Obući i Škori poklonili uokvirene rođendanske dresove sa njihovim imenima.

Rezultat utakmice bio je 3:3, a oko devet hiljada gledatelja vidjelo je dopadljiv nogomet. Kao što je poznato, utakmica je odigrana u sklopu početka obilježavanja 70. rođendana tima sa Koševa.