Nogomet
45

Emir Spahić posjetio NK Čelik

Klix.ba
Bh. reprezentativac i protagonista promotivnih kampanja Sberbank BH posjetio je u društvu predstavnika Sberbank BH zenički NK Čelik.

Ovaj fudbalski klub, odnosno njegova škola fudbala jedna je od škola fudbala koje su nagrađene iznosom od 5.000 KM u okviru promotivne kampanje Sberbank BH. Klub je po vlastitoj želji i izboru za navedeni iznos kupio opremu i rekvizite za trening mladih fudbalera.

Spahić, koji je i sam na početku karijere trenirao u ovom klubu, upoznao se sa mladim Čelikovim uzdanicama, razgovarao o uslovima treniranja i podijelio sa njima dio svojih iskustava koje je stekao tokom svoje dugogodišnje fudbalske karijere.

Jasmin Malićbegović, direktor regije Zenica u Sberbank BH, naglasio je opredjeljenost Sberbank BH za podršku sportu i zdravom životu, te izrazio zadovoljstvo što je jedna od donacija došla u Zenicu, grad koji je postao simbol bh. fudbala. Malićbegović je zajedno sa mladim fudbalerima poželio Spahiću i cijeloj reprezentaciju puno uspjeha na predstojećoj utakmici.