Nogomet
73

Elvir Rahimić za Klix.ba: Neće biti lako, ali imamo bolji tim koji će izboriti baraž

Piše: Edin Isanović
Elvir Rahimić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvir Rahimić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši nogometni reprezentativac BiH Elvir Rahimić prokomentarisao je za Klix.ba posljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Euro.

Zmajevi gostuju Kipru i pobjedom mogu osigurati učešće u dodatnim kvalifikacijama. Nekada ratoborni veznjak našeg državnog tima poziva na oprez.

"Kipar je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija pokazao da je neugodan. Uostalom pobijedili su nas u Zenici. Očekujem tešku utakmicu. Domaći imaju historijsku priliku da se plasiraju u baraž i vjerujem da će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti da ostvare željeni rezultat. Naši im trebaju pokvariti taj doživljaj. Dakako, treba biti oprezan", kazao je Rahimić za naš portal.

Ipak, dodaje kako Zmajevi imaju bolji tim i da to trebaju demonstrirati na terenu.

"BiH ima puno kvalitetniju ekipu i na tome temeljim optimizam. Također, imamo iskusnije igrače. Izabranici Mehmeda Baždarevića trebaju nametnuti svoj stil igre i pokušati što prije postići pogodak kako bi 'smirili tribine'. Znam da Kipar ima dobre navijače koji će pokušati dodatno motivisati svoj nacionalni tim", kazao je bivši igrač moskovskog CSKA.

Posebno je naglasio jedan faktor: "Bh. reprezentativci moraju imati maksimalan pristup utakmici. Svi akteri trebaju biti u optimalnom izdanju. Ne smije biti opuštanja i potcjenjivanja. To je recept za uspjeh na Kipru i plasman u baraž".

Na kraju je naglasio kako Zmajevima odgovara i remi, a da pri tome Izrael ne pobijedi Belgiju.

"Dobro je da nam u nekim kombinacijama igra i remi. Međutim, naši trebaju misliti samo o pobjedi i tako se ponašati na terenu. Idemo u baraž, mi to možemo i to ćemo i učiniti", zaključio je Rahimić.