Intervju za Sarajevo-x.com
0

Elvir Rahimić: "Moramo biti oprezni"

Razgovarao: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Nogometaš CSKA iz Moskve Elvir Rahimić svoje poslove u reprezentaciji odrađuje vrlo dobro. Nije nastupao u Belgiji, ali je spreman za novi ogled sa istim suparnikom. U veznom redu (zajedno sa Misimovićem i Muratovićem), selektor će igru graditi upravo na njemu. Sjajnih je defanzivnih sposobnosti.

Čovjek je koji se borio u surovim uslovima bh. nogometne lige nastupajući za Bosnu Visoko, a nekako tiho se otisnuo u inostranstvo. Ubrzo su nakon toga dolazile sjajne vijesti o njegovim predstavama. Za Sarajevo-x.com govori o večerašnjoj utakmici, Belgijancima, šansama za plasman na SP.

Prema najavama, Vi biste mogli nastupati večeras. Da li ste spremni?

Svakako. Mislim da mogu izdržati svih 90 minuta i bolje je što sam preskočio duel u Genku. Svi smo ponosni na pobjedu u gostima, ali večeras neće biti nimalo lako. Moramo biti oprezni. Nužno je maksimalno respektovati Belgiju. Analizirali smo igru iz prvog duela i izvukli određene pouke i poruke. Ako se opustimo, možemo biti kažnjeni.

Hoće li se Belgijanci braniti?

Smatram da neće juriti u napad, nego će igrati presing na sredini terena. O tome moramo voditi računa. Napadači su im odličnih fizičkih predispozicija i treba ih držati što dalje od gola.

Naciju je preplavila euforija, svi očekujemo veliko djelo. Možemo li do trijumfa?

Nema straha. Svi smo svjesni šta se oko nas događa i što nas čeka. Znamo svoje, ali poštujemo i suparnikove vrijednosti. Jedanaest reprezentativaca koji večeras istrče na travnjak Bilinog polja dat će sve što imaju u sebi za uspjeh BiH.

Kakva je atmosfera u svlačionici?

Fantastična. Trebamo ići od utakmice do utakmice, tako se i ponašamo. Naša ekipa je iznimno emotivna i sigurno će se osjetiti polet sa tribina, grotlo zeničkog stadiona. Važno je ostati hladne glave.

Imate li neku poruku navijačima?

Uvijek su bili uz nas. Nadam se da će i večeras prirediti spektakularnu atmosferu i da ćemo na kraju zajedno slaviti.