Nogomet
584

Elvir Ibišević u U19 reprezentaciji BiH: Želim slijediti Vedine stope

Piše: D. B.
Elvir Ibišević
Elvir Ibišević
Bh. nogometaš Elvir Ibišević, rođak bh. reprezentativca Vedada Ibiševića, prije nekoliko dana je stigao u BiH nakon što je dobio poziv u U19 reprezentaciju BiH, odnosno u kamp za igrače iz dijaspore. U razgovoru za portal Klix.ba nije krio zadovoljstvo što je napokon obukao najdraži dres.

"Prije svega, zahvalan sam zbog poziva na okupljanje igrača iz dijaspore, zaista mi je drago što sam dio reprezentacije. Nema boljeg osjećaja boriti se za mjesto u ekipi, a kasnije i predstavljati svoju zemlju", izjavio Ibišević, koji živi i igra nogomet u SAD-u.

On je boravio i u kampu reprezentacije SAD-a, gdje ga također pomno prate. Ipak, želja mu je da zaigra za BiH.

"Sada sam fokusiran na to da se pokažem u BiH, pa ćemo vidjeti šta će treneri reći. Naravno, volio bih igrati za svoju državu", rekao je osamnaestogodišnji nogometaš.

Želja mu je da bude uspješan poput njegovog rođaka Vedada, nogometaša bundesligaša Herthe.

"Dobio sam priliku zahvaljujući selektoru i skautima, želim se pokazati u najboljem svjetlu. Volio bih napraviti karijeru kao i Vedo, želim slijediti njegove stope", kazao je Ibišević.

On je izuzetno zadovoljan uslovima koje igrači imaju u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici.

"Ovdje zaista imamo sve, svi su nam na usluzi. Treneri su iskusni i znaju šta rade. Mi igrači smo za nekoliko dana dosta naučili i napredovali", dodao je mladi napadač.

Elvir se nada da će ostaviti dobar utisak.

"Treneri nam još uvijek ništa nisu govorili, ali mislim da su zadovoljni onim što sam pokazao dosad", smatra Ibišević.

On trenutno igra za Omahu u Diviziji 1, koja je najjača liga fakulteta. Bilo je ponuda klubova iz Evrope, ali nisu realizovane.

"Zasad igram na fakultetu, treniram i idem u školu. Imao sam neke ponude, međutim, ostao sam u Americi. Zasad sam u Omahi, ali ako dođe povoljna ponuda, mogao bih u Evropu", završio je Ibišević.