Nogomet
155

Elvir Ibišević potpisao za Omaha Maverickse

Piše: D. B.
Elvir Ibišević
Elvir Ibišević
Sedamnaestogodišnji bh. nogometaš Elvir Ibišević, rođak bh. reprezentativca Vedada Ibiševića, potpisao je za nogometnu ekipu Omaha Mavericks sa Univerziteta Nebraska Omaha.

"Prije nekoliko dana sam potpisao ugovor sa Omaha Mavericksima sa Univerziteta Nebraska Omaha. Radi se o dobroj ekipi koja igra u najjačoj američkoj ligi, Diviziji 1. Svi troškovi su mi plaćeni, što je veoma bitno", izjavio je Ibišević za portal Klix.ba.

Ugovor s Mavericksima je potpisao samo dva mjeseca nakon što se priključio Sporting Kansas Cityju.

"Željeli su da ostanem cijelu godinu i igram za U18 ekipu, ali sam odlučio da je bolje da pređem u Omaha Maverickse u januaru. Dotad ću igrati za svoj stari klub, Sporting Iowu. Nakon što se priključim Mavericksima, moći će me birati ekipe iz MLS lige", rekao je mladi nogometaš.

Elvir je imao ponuda za probe u Portugalu koje je odbio, a postojala je i mogućnost potpisivanja ugovora za B ekipu Sportinga.

"Stigle su neke ponude iz Portugala za probe, mogao sam potpisati predugovor ili ugovor, ali sam odlučio ostati u SAD. U Sportingu bih dobio ugovor da igram za B tim, ali nisam želio propustiti Maverickse. Želim se dokazati i napredovati, kao što je moj rođak Vedad, koji je nakon prve sezone na fakultetu otišao u Evropu", kazao je Ibišević.

On je još uvijek "na radaru" selektora američkih reprezentacija, ali se nada da će imati priliku obući dres reprezentacije BiH.