Nogomet
48

Elvir Bolić za Klix.ba: Zvao me predsjednik Fenerbahcea i raspitivao se o Džeki

Piše: J. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Elvir Bolić, bivši reprezentativac BiH i legenda turskog Fenerbahcea, potvrdio je za Klix.ba da postoji interes turskog kluba za usluge kapitena nogometne reprezentacije BiH Edina Džeke.

Ukoliko se obistine pisanja turskih medija, Džeko bi vrlo brzo mogao pojačati napad Fenerbahcea koji lovi titulu u turskoj Superligi. Trenutno su prvoplasirani sa 42 boda, četiri više od Bešiktaša i Galatasarayja koji se nalaze na drugoj i trećoj poziciji.

Kako je najavljivao predsjednik tog kluba, Aziz Yildirim, interes za kapitenom Zmajeva itekako postoji. Upravo je Yildirim kontaktirao Bolića i raspitivao se za Dijamanta.

"Kontaktirao me prije možda dva, tri mjeseca i raspitivao se o Džeki. Tada je bilo veoma teško jer je Džeko bio standardni prvotimac u klubu. Normalno je da bih volio i želio da se to ostvari, ali koliko je realno, ne znam. Interes postoji", kazao je Bolić koji je u dresu istanbulske ekipe proveo pet sezona.

Naš sagovornik kaže da bi Džeki bio veliko pojačanje za Fenerbahce.

"Iskreno, volio bih da se taj transfer ostvari. Fener je veliki klub, Džeko je jedan od najboljih napadača na svijetu. Ali, treba vidjeti šta Džeko misli i on najbolje zna šta treba napraviti", dodaje Bolić.

Navodno, u turskom klubu su Manchester Cityju spremni ponuditi 15 miliona eura na ime obeštećenja.