Nogomet
20

Elvir Bolić za Klix.ba: Đurić je zanimljiv igrač, raduje me gol Edina Džeke

Piše: A. D.
Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)
Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)
U subotu je Edin Džeko postigao prvi pogodak za Manchester City nakon gotovo pet mjeseci pauze. Sjajna partija kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine obradovala je legendarnog napadača Elvira Bolića.

“Džeko je naš glavni igrač i puno bolje je za sve kada on igra i postiže golove. Pogodak koji je postigao u subotu važan je sa psihološkog aspekta. Nadam se da će do prve naredne utakmice i ostali naši igrači proigrati. Veoma je važno da u tom trenutku četvorica ili petorica budu u pravoj formi. Trenutno je većina naših igrača van forme”, kazao je Bolić za Klix.ba.

Raduju ga i igre i forma Milana Đurića koji je nedavno u dresu Cesene savladao Gianluigija Buffona.

“Potrebni su nam novi, mladi igrači, tako da su njegove igre pravo osvježenje. Nije on toliko ni nov s obzirom na to da je već igrao u mladoj reprezentaciji. Zanimljiv je i na njega treba obratiti pažnju. On već sada može i treba biti u konkurenciji, a osim njega vjerujem da će selektor pronaći još dva-tri nova igrača”, dodao je Bolić, koji o konkretnim imenima nije želio govoriti.

“Selektor i ljudi iz Saveza sigurno prate sve igrače tako da sam uvjeren da će konkurencija u reprezentaciji uskoro biti pojačana. Ne smije nam se ponoviti Izrael i situacija u kojoj nemamo nijednog klasičnog napadača. Za svako mjesto u timu potrebno je da imamo po tri ili četiri igrača”.

Bolić je trenutno posvećen privatnom biznisu, a uskoro će, kaže, aktivnije zaploviti u menadžerske vode.

“Kada završim privatne poslove više ću se posvetiti fudbalu. Od ljeta ću vjerovatno biti aktivniji i to kao menadžer”, kazao je Bolić koji je u prošlosti zastupao nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Kenana Hasagića.

“Kenan je tu i ima neke opcije. Vidjet ćemo šta će od svega biti. Imao je dosta problema sa povredama, a više nije ni u najboljim godinama, ali će biti nešto i za njega”, kazao je na kraju Bolić.